Pyynnöstä päätin sitten tekaista tällaisen "Vesiväritutoriaalin", joka on vain murto-osa kaikista niistä hienouksista, jotka kyseiseen alaan kuuluvat (Ja josta kaikesta minulle ei varmaan ole hajuakaan. x'D)
Toivon, että tästä on teille jotain iloa/hyötyä. ;3
Ai niin! Kuvat on otettu ei-niin-hyvällä-digikamerallani, joten kuvat ovat mitä ovat, mutta yrittäkää saada selvää.

x Jos rajaat työsi mustalla tussilla, varmista, että käytät vedenkestävää tussia / mustetta. (Muuten voi käydä köpelösti värittämisvaiheessa. '^^) Töitä ei toki ole pakko rajata, jos ei halua.

x Itse käytän kahta lempipensseliäni väritykseen, mutta periaatteessa sillä ei ole väliä, minkä kokoinen pensseli on, kunhan sillä on hyvä maalata. Tietenkin pienellä siveltimellä saa tarkempaa jälkeä jne.

x Ihonväriä on vaikea sekoittaa vesiväreillä. Joskus saatan innostua sekoittelemaan, mutta pääasiassa tyydyn käyttämään vesiliukoista puuväriä. Varjoalueet kannattaa tietysti tehdä tummemmalla ja kevyemmin värittää vaaleat kohdat.

x Jos haluttaisiin tehdä ”oikean kaavan” mukaan, niin värittäminen pitäisi aloittaa taustasta. Vuorokauden aika työssä on päivä ja on hivenen pilvinen päivä, joten taivaan sävy vaalenee alaspäin mentäessä. Jos taas puolestaan olisi yö, taivas olisi tasaisen sininen. Pilvet saa kätevästi tehtyä, kun jättää värittämättä pilvikohdat. Pilvistä saa muhkeamman näköiset, jos niihin lisää esim. erittäin vaalealla sinisellä varjostusta. Taivaaseen kannattaa käyttää suhteellisen isoa sivellintä ja tehdä pehmeän pyörivää liikettä, eikä ”töpötellä”.

x Olen malttamaton pääsemään varsinaisen ”hepun” kimppuun, joten väritän seuraavaksi siivet. Siivet ovat hepulla valkoiset, joten varjostamiseen käytän harmaan eri sävyjä ja aavistus sinistä, koska taivas kuitenkin heijastaa aavistuksen verran. Kannattaa yrittää myötäillä siipien rakennetta ja lisätä ’sulkamaisuutta’.

x Silmistä tuli tässä tapauksessa violetit. Kannattaa muistaa silmiä värittäessä laittaa valopilkut, sillä se antaa hahmolle ”kirkkaamman” katseen. x3
x Hiuksia on suhteellisen mukava värittää, mutta niissäkin on oma haasteensa. Käytän ohuempaa sivellintä ja teen väristä paksua. aloitan alhaalta, sekä varjokohdista. Kun olen rajannut kohdat, otan lisää vettä siveltimeen ja jatka värittämistä alhaalta ylöspäin, sillä väri vaalenee automaattisesti, kun siihen lisää vettä. Eripaksuiset ja sävyiset raidat hiuksissa antavat niille tuuheutta ja elävyyttä.
Pienempänä minulla oli tapana unohtaa niin sanottu ”valokehä”, joka on jokaisella hiuksissa. Se saa hiukset näyttämään kiiltävimmiltä, joten kannattaa jättää se värittämättä. Valokaari sijoittuu eri kohtaan päätä riippuen siitä, mistä valo tulee. Valotusta voi lisätä eripuolille hiuksia oman maun mukaan.

x Seuraavana vuorossa onkin sitten vaatteet. Tälle hepulle tulee punainen nuttu, joten sekoitan haluamani sävyn. Käytän edelleen ohuempaa sivellintä, jolla ei tule niin helposti ”harhasutaisuja”. Vedän tummalla sävyllä varjokohdat ja lisään vettä, ja väritän sitten laajemman alueen vaalealla. Voit sekoittaa uudelleen tummaa sävyä ja lisätä varjostuksia. Erilaiset punaisen (tai mitä väriä käytätkään) sävyt lisäävät vaatteen eloisuutta. Samalla periaatteella väritän koko heppulin. ^_^v

x Lisätään varjostukset ja muut kuviot.

Sitten takaisin taustaan. Haluan tehdä heppulimme taakse hieman puuston / pusikon tapaista kasvistoa. Sekoitan sopivan vihreän sävyn ja otan isomman siveltimen. Ja sitten alan tuputtamalla lisäämään väriä, hyvin kevyesti, ettei työ mene pusikon kohdalta ’tukkoon’. Teen taas pohjavärin, johon lisään päälle tummempia ja vaaleita, sekä eri sävyisiä vihreitä saadakseni elävyyttä.

x Normaalisti luonnossa mitä kauemmaksi katsotaan, sitä kylmemmän sävyisiltä kasvit ymv. näyttävät. Siksi käytän enemmän sinistä takana olevassa pusikossa ja pyrin käyttämään enemmän kellertävän vihreää etualalla, koska ne puskat ovat lähempänä.

x Pienemmällä siveltimellä lisään yksittäisiä ”lehtiä”

x Pumpulipuikoista voi olla tässäkin hyötyä. Kostutetulla pumpulipuikolla voi yrittää luoda työhän valokohtia, mutta kannattaa olla varovainen, ettei tule reikiä. Tässä työssä käytän akvarellipaperia, joten se on paksumpaa kuin tavallinen kopiopaperi. (Itse käytän tässä työssä lahjaksi saamaani akvarelli paperia, kuva alapuolella.)

x Ja takaisin varsinaiseen asiaan.. Kun työ on siinä vaiheessa, ettet enää tarvitse vesivärejä, itse yleensä suoritan tässä vaiheessa uudelleen rajaamisen, ohuella mustalla tussilla tai vaihtoehtoisesti mustekynällä. xTykkään sörkkiä tätä työtä vielä hieman, joten lisään loppusilauksen valkoisella akvarellivärillä, jota minulla on tuubissa. Käytän ohutta sivellintä.

x Signeeraus.. ja valmis! Eihän ollutkaan vaikeaa? x3